Alpha Cursus

 • Kerstlabyrint
 • Opening KERSTLABYRINT  ST. JANSKERK 11-30 december 2015

  kerstlabyrint

  ZOEKTOCHT NAAR DE VREDEKONING                                                                                                                                                       

  Een labyrint is een puzzelwandeling, een zoektocht om het einddoel te bereiken. Het Kerstlabyrint in de St. Janskerk  laat zien dat het in het Kerstevangelie ook zo gaat:  ieder die Jezus in de kribbe vindt , heeft een de zoektocht afgelegd:

  De wijzen (magiërs)uit het verre oosten zoeken via de sterren en lopen vast in Jeruzalem in het paleis bij koning Herodes  (verkeerde stad, verkeerd paleis, verkeerde koning)

  De joodse schriftgeleerden hebben de profetische informatie over Bethlehem uit de profetie van  Micha maar brengt hen niet dichterbij God . Hun info helpt de wijzen wel verder maar nog niet genoeg om Jezus te vinden ( dat doet de ster uiteindelijk)

  Herders in de velden van Bethlehem krijgen wel  informatie  van engelen maar moeten wel op zoek naar de juiste stal waar Jezus is

  Jozef en Maria zoeken een plek voor Jezus geboorte maar komen heel ergens anders terecht dan ze ooit hadden gedacht, laat staan gewenst.

   

  Opzet en uitvoering Kerstlabyrint 2015

  Bezoekers van de St. Jan kunnen vanaf Kaarsjesavond vrijdag 11 december tot 30 december educatief, interactief en meditatief bezig met het bijbelse kerstverhaal en de betekenis voor hen zelf te ontdekken . Einddoel: Stilte bij de kribbe.

  Het gebedsteam en de gastheren zijn aanwezig voor gesprek.

  Het Kerstlabyrint is

  educatief : leert over het kerstverhaal . Veel bezoekers kennen het verhaal niet of  maar half.

  interactief  met een beschrijving (in 5 talen beschikbaar) is de route zelfstandig te doen. Met  opdrachten ,  reactiekaartjes en gebedsverzoeken. De ‘Gebedsmuur’ is al snel vol met gebeden van de bezoekers.

  meditatief, nadenken over de betekenis van Kerst en de stilte van de gebedsruimte, gesprek en informatie (gebedskaarten) over bidden

  Stilte om te ontdekken wie Jezus is en voor jou wil betekenen.

 • Informatie
 • alpha

  Alpha-cursus

  Op de Alpha-cursus maak je vrijblijvend kennis met het christelijk geloof. De Alpha-cursus is iets voor jou als je… …meer wilt weten over het christelijk geloof …wilt weten of er meer is tussen hemel en aarde …nieuwe mensen wilt ontmoeten …je kennis over het christelijk geloof wilt opfrissen Op de cursus worden vijftien verschillende thema’s van het christelijk geloof besproken, zoals:

  •    Is er meer?

  •    Wie is Jezus?

  •    Bidden: waarom en hoe?

  •    Hoe relevant is het christelijk geloof?

  •    Hoe leidt God ons?

  Op de Alpha-cursus maak je in tien weken tijd kennis met het christelijk geloof. Wekelijks kom je als groep bij elkaar. De cursus start meestal met een gezellige maaltijd. Na het eten luister je naar een boeiende inleiding over het christelijk geloof. Daarna praat je in kleine groepjes door. Lijkt het je wat? Kom dan eerst naar een startavond en kijk zelf of het iets is voor je. Wereldwijd volgden inmiddels ruim 23 miljoen mensen een Alpha-cursus. In Nederland is de Alpha-cursus twintig jaar geleden geïntroduceerd. 210.000 Nederlanders deden de cursus tot nu toe. Zie voor meer informatie: www.alpha-cursus.nl Zie onder het kopje ‘komende activiteiten’ voor de datum van de volgende startavond. Om contact op te nemen gaat u naar het kopje ‘contact’.

  Jesus.net

 • Contact

 • Alpha_cursus