Zending

Erica Hijkoop

Erica Hijkoop heeft een aantal projecten op touw weten te zetten, met behulp van haar collega Elles. Niet alleen ‘haar meiden’, jonge outcasts met veelal psychische problemen, ook andere kinderen en ouderen in Roemenië hebben de aandacht van Erica en Elles. Erica doet haar werk vanuit een krachtige visie op de economische situatie in Roemenië en haar inzet getuigt van grote liefde voor haar medemens. Nadat veel aandacht is besteed aan de contacten met ondermeer de betrokken overheidsinstanties, zijn bijzondere resultaten geboekt.

Miep van Leeuwen

Begin 2012 is Miep van Leeuwen vanuit de PKN gemeenten in Gouda uitgezonden naar Sierra Leone. Zij is psychiatrisch verpleegkundige, woont nu in Freetown en werkt voor City of Rest Rest Rehabilitation Centre. Dit is een Sierra Leoonse organisatie die vanuit het Evangelie hulp verleent aan mensen met verslaving en psychiatrische problemen.

Marco en Pauline Wagenaar

Marco, Pauline en Gideon Wagenaar worden namens onze gemeente uitgezonden naar Cambodja. Zij zullen daar gaan werken onder straat- en weeskinderen in de hoofdstad Phnom Penh. Tijdens een bezoek aan hun sponsorkind in India zijn ze geraakt door de nood van de kinderen die daar op straat leven. Na dit bezoek is het verlangen ontstaan om iets voor kinderen in nood te kunnen betekenen. Marco zal als leerkracht gaan werken op een christelijke basisschool waar kinderen gratis onderwijs ontvangen. Pauline zal voornamelijk administratief werk gaan verrichten. Daarnaast verlangen ze ernaar om als gezin iets van de liefde van Jezus Christus met deze kinderen te delen.

Marco en Pauline zijn werkers van een zendingsorganisatie die zich voornamelijk richt op het Midden Oosten en Azië. Op dit moment volgen zij een Bijbelschool om zich voor te bereiden op hun toekomst. Als thuisfrontteam willen wij u graag op de hoogte houden van de ontwikkelingen. Voor meer informatie, zoals het ontvangen van de nieuwsbrief kunt u contact opnemen met: Chris & Mirjam Kooijman, tftwagenaar(at)live.nl

Koen en Petra den Hartogh

Sinds april 2006 zijn Koen en Petra uitgezonden vanuit de Hervormde Gemeente Gouda naar Papoea-Nieuw-Guinea. Hier werken ze voor Wycliffe Bijbelvertalers.

In Papoea-Nieuw-Guinea kan 60% van de inwoners niet of nauwelijks lezen. Koen en Petra houden zich bezig met het ontwikkelen van mobiele apps die helpen om te leren lezen. Ook helpen deze apps om het gebruik van de Bijbel te stimuleren.

Als TFC vinden we het fijn als mensen betrokken (willen) zijn bij het zendingswerk van Koen en Petra. Wilt u ook meeleven? Dit kan door gebed, het lezen van de nieuwsbrief en/of het geven van financiële steun. Ook hebben Koen en Petra een eigen weblog waar u het laatste nieuws kunt lezen. Voor vragen en/of opgave voor het ontvangen van de nieuwsbrief kunt u e-mailen naar: tfckoenenpetra[at]gmail.com.

Harriëtte Smit

Harriëtte Smit heeft jarenlang de wens gehad om te investeren in de Franse jeugd. Na gewerkt te hebben bij de HGJB, is Harriëtte begin 2011 door de GZB uitgezonden naar Bordeaux. Daar zette zij haar jeugdwerk-expertise in als missionair tienerwerker. Sinds 1 september 2015 werkt Harriëtte in opdrachte van de GZB vanuit de stad Aix-en-Provence (Rhône-Alpes) waar zij haar diensten inzet voor het landelijk kerkverband UNEPREF als trainer/ adviseur landelijk jeugdwerk. Omdat er weinig tieners in de Franse kerken zijn en het ontbreekt aan toegeruste jeugdleiders die in hen kunnen investeren is haar werk hard nodig!

Marijke den Boer

Flyer Kokkerellen & Vertellen2