Focustraject

Intro

In januari 2019 starten onze wijkgemeenten met het Focustraject van de IZB. Dit vanuit een verlangen om in ons eigen leven (meer) invulling te geven aan onze missionaire opdracht.

Bij het Focustraject draait het om twee belangrijke bewegingen:

• een beweging naar binnen. Een beweging naar het hart van de gemeente én naar ons eigen hart. We richten ons tot God en zoeken vernieuwing en verdieping van onze toewijding aan Jezus, onze Heer. Samen willen we dieper in gesprek gaan over wie God is in ons leven en over wat het betekent om Jezus Christus te (leren) kennen en met Hem te leven. De vraag hoe wij in deze tijd geloofwaardige getuigen van Hem kunnen zijn, is in de eerste plaats een vraag naar ons eigen geloof.
  • een beweging naar buiten. Een beweging waarin wij onze ogen, ons hart en ons leven openen voor de mensen om ons heen, juist ook voor hen die Christus niet kennen. Het gaat dan ook om de vraag hoe wij dat geloof verbinden met het leven van elke dag: bijvoorbeeld in het gesprekje met een andere ouder bij het schoolhek of in de ontmoeting met collega’s bij de koffieautomaat.

Het gaat erom hoe God werkt in ons leven en hoe dat merkbaar wordt op de plekken waar God ons heeft geroepen. Dat we leven in dagelijkse navolging van Christus en de mensen om ons heen daarin laten delen.

Themablokken

Twee jaar lang zullen we gemeentebreed de thema’s die ons vanuit het Focustraject worden aangereikt gebruiken voor o.a. themadiensten, Bijbelkringen en jeugdwerk. Het Focustraject start in januari 2019 en zal eind november 2020 worden afgerond. In deze periode komen er 6 themablokken aan bod:

Blok 1 (januari – maart 2019)                    Jezus ontmoeten

Blok 2 (april – juni 2019)                            Dichtbij Jezus leven

Blok 3 (september – november 2019)      Jezus in jouw wereld

Blok 4 (januari – maart 2020)                   De gemeente van Jezus

Blok 5 (april – juni 2020)                            De missie van Jezus

Blok 6 (september – november 2020)      Vrucht dragen

Het Focusteam

Graag stellen we het focusteam aan jullie voor: Marco Batenburg en Gerrit Vreugdenhil (de predikanten), André Heijstek (ouderling vorming & toerusting), André Walhout (missionair ouderling), Jeannette den Hartog, Jannie van Leeuwen, Wouter Mouw  en Linda Wolswinkel. Heidi Koster denkt mee vanuit STEP en Martijn van den Boogaart biedt ondersteuning vanuit de IZB. Dit team is door de kerkenraden gevraagd om de uitvoering van Focus in onze gemeente te ondersteunen en stimuleren. Hebben jullie vragen of opmerkingen over Focus? Mail dan met dit team: focus@sintjansgemeente.nl

Meer informatie op website van de IZB: https://www.izb.nl/focus/